LIVE   //   BIOGRAFI   //   MUSIK   //   KONTAKT   //   PRESS

FACEBOOK   //   INSTAGRAM   //   SPOTIFY    //   ITUNES

- Historien om oss -

Det hela började egentligen 2010 när John Andersson klev in på mitt jobb och frågade om vi inte skulle starta ett band. Vi kände egentligen inte varandra då utan var mer bekanta på det där sättet som man är med så många när man bor i en småstad. Bandet som vi då startade lades ner efter två år men den musikaliska samhörigheten hade vi märkt av direkt så efter några månaders vila bestämde vi oss för att försöka på nytt, den här gången som en duo. Då det tidigare bandet hade tappat bort sig i en alldeles för

utdragen skivinspelning så var vi angelägna om att spela in en skiva så fort som möjligt. Vi kontaktade våran bekant Jonas Eriksson och bestämde oss för att spela in med honom. Ledordet för hela inspelningen skulle vara "feeling".


Debutskivan "The great escape" spelades in under 9 dagar i januari 2015 och släpptes 27 maj 2015 på skivbolaget Rootsy. En sommar fylld av spelningar följde och i augusti gick vi in i en stor lada på Johns tomt för att spela in uppföljaren till "The great escape". Även denna gång tog det 9 dagar men nu gjorde vi allt själva. Efter en lyckad spelning på Live at heart i Örebro i september samma år

fick vi chansen att följa med som förband till den amerikanska singer/songwritern Joe Pug på en omfattande Sverigeturné. 22 spelningar på 27 dar blev det till slut. Matt Schuessler, bassisten i Joe Pug's band, gillade vad han fick höra från den nya skivan och erbjöd sig att mixa den. I februari 2016 var nya skivan mixad och klar och releasedatum sattes till 20 maj. Tre spelningar som förband till Doug Seegers följde under våren och 18:e mars släpptes "Shameful behavior", första singeln från kommande albumet. 6:e maj kom andra singeln "Way up north" och bara 2 veckor senare släpptes nya skivan "No shelter in sight", även den på Rootsy.


Under sommaren och hösten började vi känna att det vore kul att göra något på svenska. Vi började skriva på en EP

och i januari/februari 2017 spelade vi in våra första låtar på svenska. Det blev en 5-spårs EP vid namn Arvet och inspelningen skedde i en liten studio vi byggde upp bakom Johns garage. Första singeln från EP:n blev "Northern Indians". Den släpptes 12:e maj och samma dag åkte vi ut på en 9 dagar lång Sverigeturné. Knappt hann vi komma hem så åkte vi ut på en ny Sverigeturné. Den här gången som en av akterna på den kringresande festivalen Rolling Rootsy Revue.


En höst och en vår fylld av spelningar följde och när sommaren kom började planeringen för nästa skiva. Planen var att börja spela in i slutet av sommaren men det senarelades på grund av att vi fick ett erbjudande om att åka ut och kompa Ellen Sundberg på hösten. Ellen hade släppt en skiva där hon tolkade Kjell Höglunds låtar tidigare på året och det var den som turnén byggde på. Sagt och gjort, det blev 17 gig under oktober månad. När vi kom hem så återhämtade vi oss i ungefär en månad och sen började vi spela in nytt. Inspelningen skedde på vårat lilla kontor och pågick in i februari 2019. Det blev 5 låtar även denna gång, nu på engelska. Istället för att släppa en till EP så bestämde vi oss för att slå ihop de 5 nya låtarna med de 5 låtarna från "Arvet", Resultatet blev våran tredje fullängdare "Arvet & Drömmarna" som släpptes 24:e maj 2019.


Vi älskar vårat band och vi ser alltid fram emot vad som ska komma härnäst.

/Josef Eriksson, Northern Indians